Ranskalaisen salaattikastikkeen salaisuus

Kastike, joka kruunaa salaatin

Ranskalaisen salaattikastikkeen valmistus on se taito, joka kannattaa oppia. Ja jos täytyisi veikata, kuinka monta kertaa meiltä on kysytty miten ranskalainen salaattikastike tehdään ja mikä on Stefin tekemän salaattikastikkeen salaisuus, niin en valehtele paljon sanoessani yli sata kertaa. Ranskalainen salaattikastike tehdään aina kotona ja hieman ennen salaattiin lisäämistä. Siksi emme myy kastiketta pullotettuna, vaan tarjoilemme sen aina tuoreena. Jokaisella kokilla on Ranskassa omat tapansa ja salaisuutensa tehdä salaattikastike ja tässä jaamme Stefin salaisen reseptin. 


Näin teet ranskalaisen salaattikastikkeen?

Aloita lisäämällä kulhoon reilu ruokalusikallinen Dijon-sinappia, jonka jälkeen lisäät noin viisi ruokalusikallista oliiviöljyä.

Tämän jälkeen lisää mukaan hyppysellinen suolaa ja pippuria. Lopuksi lisää mukaan vajaa teelusikallinen viinietikkaa ja sekoita aineet keskenään.

 

 

Anna salaattikastikkeen seisoa noin 15 minuuttia ja sekoita. Voilà salaattikastike on valmis. Voit sekoittaa salaattikastikkeen salaatin joukkoon valmiiksi tai tarjoilla sen erillisestä astiasta. Koska kastikkeessa on Dijon-sinappia, niin se voi olla joillekin liian tulinen.

Ranskalaisen salaattikastikkeen valmistaminen on siis erittäin helppoa, mutta jotta saat oman variaatiosi kastikkeesta, niin kerromme miten Stéf tuunaa salaattikastikettaan. Ensinnäkin perusta on laadukkaassa oliiviöljyssä ja Stef vannoo espanjalaisen Omed nimisen neitsytoliiviöljyn nimeen. Tiedän, että on vaikea löytöä Omed öljyjä kaikista kaupoista siksi myymme niitä Ranskalaisella Kyläkaupalla. Sinappina Stef käyttää Edmont Vallotin valmistamaa perinteistä sinappia, silloin kun hän tekee kastikkeen kotona. Edmont Vallotin sinapit ovat kivellä hienonnettuja ja siksi rakenteeltaan hieman erilaisia kuin Maillen sinapit. Koska kaupalla menee paljon kastiketta, niin siellä Stef käyttää Maillen -sinappia isosta purkista.

Sitten tulee se salaisuuden kruunaava juttu, nimittäin viinietikka. Stefin salaattikastikkeessa käytetään Reimsin viinietikkaa eli champanjaviinietikka. Väriltään tämä viinietikka kellertävää ja läpinäkyvää. Maku taas on hapan, hieman valkoviinimäinen. Ranskalaisella Kyläkaupalla valmistetussa salaattikastikkeessa balsamico on siis korvattu champanjaviinietikalla. Jos et käytä salaattikastiketta ollenkaan, niin kokeile maustaa salaattisi pelkällä oliiviöljyllä ja kaada pari tippaa champanjaviinietikkaa päälle. Saatat kokea yllättävän makuelämyksen.

 

Miten kehitän oman ranskalaisen salaattikastikkeen?

Jokaisella kokikokilla on siis oma salaattikastikereseptinsä Ranskassa. Jos haluat luoda oman erikoisuutesi, niin aloita testaamalla erilaisia viinietikoita ja niiden vaikutusta kastikkeeseen. Myös sherry- ja vadelmaviinietikka tuovat kivaa makua salaattikastikkeeseen. Voit myös sekoittaa paria erilaista viinietikkaa esim. Balsamico ja sherryviinietikka sointuvat kivasti yhteen. Myymme kaupallamme erilaisia viinietikoita, kuten myös champanjaviinietikkaa. Seuraavassa vaiheessa kokeile vaihtaa sinappia tai sekoita kahta erilaista Dijon-sinappia. Esimerkiksi rakuunasinappi on sellainen, jolla saat kastikkeeseen vielä lisäpotkua ja hunaja-balsamico sinapilla saat lisää pehmeyttä. Ranskalaisesta Kyläkaupasta löytyy runsaasti myös erilaisia sinappeja.

Voit myös varioida salaattikastikettasi lisäämällä mukaan erilaisia mausteita, kuten rakuunaa, provencen yrttejä tai basilikaa. Muista, että oman salaattikastikkeen kehittämisessä rajanasi on vain mielikuvitus. Ja jos et jaksa tehdä itse salaattikastiketta, niin aina voit poiketa Ranskalaiselle Kyläkaupalle syömään salaatin, jossa on Stefin valmistamaa ranskalaista salaattikastiketta.

 

 

Ranskalaisen salaattikastikkeen ainesosat

 • Neitsytoliiviöljy
 • Viinietikka
 • Dijon -sinappi
 • Suola
 • Pippuri

 

Ranskalaisen salaattikastikkeen valmistusaika

Ranskalaisen salaattikastikkeen valmistaminen kestää vain noin 5 minuuttia ja kokeneemmalla kokilla 2 minuuttia. Muista seisottaa kastiketta hetki ennen tarjoilua. 

6 kommenttia

 • Voit ansaita miljoonia juuri nyt Cryptosoft avulla

  Jäsenemme ympäri maailmaa tienaavat miljoonia Cryptosoftesta, joten miksi et sinä? Rekisteröidy nyt ja ole miljonääri huomenna.

  Se on niin suoraviivaista.
  Liity nyt ja ala ansaita heti!

  Cryptosoft uskomattoman tekniikan avulla voit aloittaa ansaitsemisen heti rekisteröitymisesi jälkeen.

  Jäsenemme ympäri maailmaa tienaavat miljoonia Cryptosoftesta, joten miksi et? Rekisteröidy tänään ja ole miljonääri huomenna.

  Se on niin yksinkertaista.

  Liity nyt ja ala ansaita heti!

  Cryptosoften uskomattoman tekniikan ansiosta voit alkaa ansaita heti rekisteröitymisen jälkeen.

  Saat jopa asiantuntijaneuvoja talousalan ammattilaiselta, joka kertoo sinulle tarkalleen, miten se toimii ja kuinka voit ansaita miljoonia.

  Cryptosoften uskomaton ohjelmisto tekee jopa kaiken työn, joten sinun ei tarvitse.

  Sinut liitetään Bitcoin-supervaltatielle ja ansaitset rahaa aina, kun joku tekee tapahtuman.

  Tämä huipputeknologia muuttaa nyt ihmisten elämää.

  Kuitenkin vain kourallinen ihmisiä voi käyttää sitä.

  Löytämällä tämän sivuston olet löytänyt ilmaisen onnenlippusi.

  VAIHE 1

  Rekisteröidy

  Täytä tietosi rekisteröityäksesi nopeasti ja helposti.

  Mutta pidä kiirettä, paikkoja on enää muutama.

  VAIHE 2

  Sijoittaa

  Saat puhelun asiantuntijaneuvojalta, joka esittelee sinut kaikkiin uskomattomiin sisäpiirin salaisuuksiin.

  VAIHE 3

  Ansaita

  Kun olet rekisteröitynyt ja keskustellut asiantuntijan kanssa, olet valmis aloittamaan ansaitsemisen.

  Se on niin yksinkertaista.

  REKISTERÖIDY TÄSTÄ: https://u.to/SY-IGw

  Shanel Gye
 • Hey, my name’s Eric and for just a second, imagine this…

  - Someone does a search and winds up at ranskalainenkauppa.fi.

  - They hang out for a minute to check it out. “I’m interested… but… maybe…”

  - And then they hit the back button and check out the other search results instead.

  - Bottom line – you got an eyeball, but nothing else to show for it.

  - There they go.

  This isn’t really your fault – it happens a LOT – studies show 7 out of 10 visitors to any site disappear without leaving a trace.

  But you CAN fix that.

  Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know right then and there – enabling you to call that lead while they’re literally looking over your site.

  CLICK HERE http://talkwithcustomer.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works.

  Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better!

  Plus, now that you have their phone number, with our new SMS Text With Lead feature you can automatically start a text (SMS) conversation… so even if you don’t close a deal then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship.

  Strong stuff.

  CLICK HERE http://talkwithcustomer.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business.

  You could be converting up to 100X more leads today!

  Eric
  PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
  You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
  CLICK HERE http://talkwithcustomer.com to try Talk With Web Visitor now.

  If you’d like to unsubscribe click here http://talkwithcustomer.com/unsubscribe.aspx?d=ranskalainenkauppa.fi

  Eric Jones
 • Ostin teiltä muutamia metwurstin tyyppisiä makkaroita, Mitenkähän ne olisi parasta valmistaa ja syödä. Ovatko ne parhaita muhennoksessa? Maku on aika terävä paljaaltaan.

  Maria Tulonen

  Maria Tulonen
 • Kiitos paljon, että huomiotte koronarajoitukset (koronapassi) ja näin turvaatte meitä kaikkia

  Kirsi
 • La meilleure offre pour vous dans votre région. Toutes les informations sur le site – https://cli.re/kpnx7W

  Melisa Hawkins

Jätä kommentti