Ranskalaisen Kyläkaupan ravintolan Menu

Juuremme ovat vahvasti Ranskan vuoristossa, mikä tarkoittaa paljon juustoa, perunoita ja leikkeitä. Kahvilamme vitriinistä löydät perinteisiä ranskalaisia suolaisia piirakoita, gluteiinittomia kakkuja sekä muuta pientä naposteltavaa. Keittiömme valmistaa tuhdimpia ranskalaisia erikoisuuksia. Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen Facebook sivujemme kautta tai soittamalla 040 060 3346, koska ravintolamme on pieni. Sähköpostia luemme harvemmin, joten on mahdollista, ettei viestiäsi huomata. Ravintolakeittiömme on avoinna kesällä joka päivä. Kahvilamme tarjoilee lisäksi suolaisia piirakoita, salaatteja ja erilaisia kakkuja. Tuoretta patonkia ja croisantteja on myynnissä kesillä päivittäin ja myös näitä voi varata etukäteen. Heinäkuussa ei ole viikonloppu menuta!

Aamupala ja brunssi

Ranskalainen aamupala 7,50€ tai erikoiskahvilla 9€ (saatavilla koko päivän)

  • Croisantti
  • Patonkipala 
  • Provencen hilloa ja voinappi
  • Kahvi/tee/kaakao
  • Tuoremehu: omena, appelsiinin tai karpalo

Omletti vuoriston tapaan 13,50€

Omletti, jossa on 6kk Juraviinissä haudutettua Raclettejuustoa tai vuoriston kinkkua tai molempia. Tämä omletti valmistetaan Ranskan vuoriston tyyliin ja on siksi niin herkullinen. Omletin kyljessä on pieni Provencen salaattisekoitus talon salaattikastikkeella.

 

Apérolautaset

Apérolautaset ovat riittävän täyttäviä pääruoaksi tai kivaa naposteltavaa pääruoan yhteydessä. Liuskekiveltä asetellulta lautaselta löydät erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Voit valita haluatko juustoja, leikkeitä vai molempia. 
Yhden hengen apéro -lautanen 18 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 
Kahden hengen apéro -lautanen 35 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 
Neljän hengen apéro -lautanen 70 € riittää pääruoaksi yhdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. Voit valita haluatko juustoja vai leikkeitä tai molempia. 

 

Fonduet ja raclette

Juusto kuuluu yhtä kiinteenä osana Ranskan vuoristoa, kuin lumi Mont Blancin huipulle. Valmistamme kaikki lämpimät juustoateriat perinteisillä resepteillä, samoilla kuin Stéphanen isoisä on ne aikanaan vuoristossa valmistanut. Käytämme vain parhaita ranskalaisia ja sveitsiläisiä juustoja. Fonduet valmistetaan vähintään kahdelle henkilölle, mutta tietysti voit nauttia kahden hengen annoksenkin yksinkin.

Fondue Savoyard traditionelle on vuoriston klassikko. Teemme fonduen samalla tavalla, kuin sen teki Stéphanen isoisä ja hänen isänsä, kolmea eri juustoa, valko viiniä ja leipäpaloja.
19 €/hlö (min. 2 henkilöä)

Fondue aux trompettes de la mort on sinulle, joka rakastat sieniä. Lisäämme klassiseen fonduehen mustatorvisieniä, jotka tuovat upean maun juustokastikkeeseen. Fonduen lisäksi annokseen kuuluu leipäpaloja.
29€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Valaisanne à la tomate tehdään Stéphanen sveitsiläisen suvun reseptillä, jossa juustojen joukkoon sekoitetaan yrtein maustettua tomaattimurskaa. Annokseen kuuluu perunoita sekä pieni leikkele tai salaattiannos. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue aux cognac et chantrelles on Stéphanen suvun salainen resepti. Fonduessa on aitoa konjakkia sekä kanttarelleja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Bourgignone on lihafondue, jonka ideana on itse kypsentää kiehuvassa öljyssä raa'at lihapalat. Annoksen mukana tulee raakoja kasviksia. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Savoyard Royale on hienoston erikoisuus, jossa viini korvataan shampanjalla. Juomasuositus on luonnollisesti shampanja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)
Raclette au feu de bois tarkoittaa lämpökoneella silmiesi edessä sulatettavaa juustoa, jota laitat perunoiden päälle. Annos sisältää niin paljon juustoa kuin jaksat syödä, perunoita sekä pienen leikkelelautasen.
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Salaatit

Ranskassa salaatti syödään usein viimeisenä, mutta meillä on ihan sallittua syödä salaatti alussa tai muun annoksen sivussa. 

Provensen salaattisekoitus on pelkistä vihreistä lehdistä koostuva sekoitus, jonka kanssa tarjoilemme itse tekemäämme salaattikastiketta. Soveltuu hyvin muiden annosten sivuun. 
6,50€
Vuohenjuustosalaatti on melko riittoisa ja siksi käy yhden hengen annoksena. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€
Lohisalaatti on melko riittoisa ja siksi käy yhden hengen annoksena. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€

 

Jälkiruoaksi suosittelemme ranskalaista omenapiirakkaa tai rommilla maustettuja pitsilettuja, joiden välissä on aprikoosi-vaniljahilloa.