Ranskalaisen Kyläkaupan Vääksyn ravintolan Menu

Juuremme ovat vahvasti Ranskan vuoristossa, mikä tarkoittaa paljon juustoa, perunoita ja leikkeitä. Vääksyn kahvilamme vitriinistä löydät perinteisiä ranskalaisia suolaisia piirakoita, gluteiinittomia kakkuja sekä muuta pientä naposteltavaa. Keittiömme valmistaa tuhdimpia ranskalaisia erikoisuuksia.

Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen Facebook sivujemme kautta tai soittamalla 040 060 3346, koska ravintolamme on pieni. Sähköpostia luemme harvemmin, joten on mahdollista, ettei viestiäsi huomata.

Ravintolakeittiömme on avoinna kesällä joka päivä. Kahvilamme tarjoilee lisäksi suolaisia piirakoita, salaatteja ja erilaisia kakkuja. Tuoretta patonkia ja croisantteja on myynnissä kesillä päivittäin ja myös näitä voi varata etukäteen. Heinäkuussa ei ole viikonloppu menuta!

Aamupala ja brunssi

Ranskalainen aamupala 7,50€ tai erikoiskahvilla 9€ (saatavilla koko päivän)

  • Croisantti
  • Patonkipala 
  • Provencen hilloa ja voinappi
  • Kahvi/tee/kaakao
  • Tuoremehu: omena, appelsiinin tai karpalo


Omletti vuoriston tapaan 13,50€

Omletti, jossa on 6kk Juraviinissä haudutettua Raclettejuustoa tai vuoriston kinkkua tai molempia. Tämä omletti valmistetaan Ranskan vuoriston tyyliin ja on siksi niin herkullinen. Omletin kyljessä on pieni Provencen salaattisekoitus talon salaattikastikkeella.

 

Apérolautaset

Apérolautaset ovat riittävän täyttäviä pääruoaksi tai kivaa naposteltavaa pääruoan yhteydessä. Liuskekiveltä asetellulta lautaselta löydät erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Voit valita haluatko juustoja, leikkeitä vai molempia. 

Yhden hengen apéro -lautanen 18€
riittää pääruoaksi yhdelle hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. 

Kahden hengen apéro -lautanen 35€
riittää pääruoaksi yhdelle tai kahdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kolmelle-neljälle hengelle. 
Neljän hengen apéro -lautanen 70€
riittää pääruoaksi neljälke hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kuudelle-kahdeksalle hengelle. 

 

Fonduet ja raclette

Juusto kuuluu yhtä kiinteenä osana Ranskan vuoristoa, kuin lumi Mont Blancin huipulle. Valmistamme kaikki lämpimät juustoateriat perinteisillä resepteillä, samoilla kuin Stéphanen isoisä on ne aikanaan vuoristossa valmistanut. Käytämme vain parhaita ranskalaisia ja sveitsiläisiä juustoja. Fonduet valmistetaan vähintään kahdelle henkilölle, mutta tietysti voit nauttia kahden hengen annoksenkin yksinkin.

 

Fondue Savoyard traditionelle 
on vuoriston klassikko. Valmistamme fonduen samalla tavalla, kuin sen valmistivat Stéphanen isoisä ja hänen isänsä, kolmea eri juustoa, valkoviiniä ja leipäpaloja.
19 €/hlö (min. 2 henkilöä)

Fondue aux trompettes de la mort 
on sinulle, joka rakastat sieniä. Lisäämme klassiseen fonduehen mustatorvisieniä, jotka tuovat upean maun juustokastikkeeseen. Fonduen lisäksi annokseen kuuluu leipäpaloja.
29€/hlö (min. 2 henkilölle)

 
Fondue Valaisanne à la tomate 
tehdään Stéphanen sveitsiläisen suvun reseptillä, jossa juustojen joukkoon sekoitetaan yrtein maustettua tomaattimurskaa. Annokseen kuuluu perunoita sekä pieni leikkele tai salaattiannos. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!

35€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue aux cognac et chantrelles on Stéphanen suvun salainen resepti. Fonduessa on aitoa konjakkia sekä kanttarelleja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)


Fondue bourguignonne 
on lihafondue, jonka ideana on itse kypsentää kiehuvassa öljyssä raa'at lihapalat. Annoksen mukana tulee perunoita. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Savoyard Royale on hienoston erikoisuus, jossa viini korvataan samppanjalla. Juomasuositus on luonnollisesti samppanja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Raclette au feu de bois on perinteinen raclette, jossa kahden lämpölevyn väliin laitetaan sulamaan iso juustopala. Sulanut juusto syödään annokseen kuuluvien perunoiden ja leikkeiden kanssa. 
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Salaatit

Ranskassa salaatti syödään usein viimeisenä, mutta meillä on ihan sallittua syödä salaatti alussa tai muun annoksen sivussa. 

Provencen salaattisekoitus on pelkistä vihreistä lehdistä koostuva sekoitus, jonka kanssa tarjoilemme itse tekemäämme salaattikastiketta. Soveltuu hyvin muiden annosten sivuun. 
6,50€

Vuohenjuustosalaatti sisältää Provencen salaattisekoitusta, jossa on vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja sekä saksanpähkinöitä. Annos on  riittoisa pääruuaksi tai useammalle hengelle lisukesalaatiksi. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€

Lohisalaatti sisältää provencen salaattisekoitusta, jossa on savulohta, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, salottisipulia sekä oreganoa. Riittoisa annos riittää yhdelle henkilölle pääruuaksi tai useammalle lisukesalaatiksi. Salaatin mukana saat palan ranskalaista maalaispatonkia sekä itse tekemäämme ranskalaista salaattikastiketta.
9,50€

 

Jälkiruoaksi suosittelemme ranskalaista omenapiirakkaa, gluteiinitonta suklaakakkua tai italialaista jäätelöä.