Ranskalaisen Kyläkaupan Vääksyn ravintolan Menu

Juuremme ovat vahvasti Ranskan vuoristossa, mikä tarkoittaa paljon juustoa, perunoita ja leikkeitä. Vääksyn kahvilamme vitriinistä löydät perinteisiä ranskalaisia suolaisia piirakoita, gluteiinittomia kakkuja sekä muuta pientä naposteltavaa. Keittiömme valmistaa tuhdimpia ranskalaisia erikoisuuksia.

Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen Facebook sivujemme kautta tai soittamalla 040 060 3346, koska ravintolamme on pieni. Sähköpostia luemme harvemmin, joten on mahdollista, ettei viestiäsi huomata.

Ravintolakeittiömme on avoinna kesällä joka päivä. Kahvilamme tarjoilee lisäksi suolaisia piirakoita, salaatteja ja erilaisia kakkuja. Tuoretta patonkia ja croisantteja on myynnissä kesillä päivittäin ja myös näitä voi varata etukäteen. Heinäkuussa ei ole viikonloppu menuta!

Aamupala ja brunssi

Ranskalainen aamupala 8,00€ tai erikoiskahvilla 9,50€ (saatavilla klo 14.00 saakka)

  • Croisantti
  • Patonkipala 
  • Provencen hilloa ja voinappi
  • Kahvi/tee/kaakao
  • Tuoremehu: omena, appelsiinin tai karpalo

 

Vuorikiipeilijän aamupala 15,50€

Lämmin juoma*, croissant, patongin pala, Provencen hilloa, voinappi, tuoremehu** sekä leikkeitä tai juustoa.


Työmiehen aamupala 25,50€

Lämmin juoma*, croissant, patongin pala, Provencen hilloa, voinappi, tuoremehu**, leikkeitä tai juustoa sekä Ranskan vuoriston omletti, jossa käytetään 6kk Juran viinissä haudutettua juustoa sekä kinkkua. (saatavilla myös ilman lihaa)

  

Omletti vuoriston tapaan 

Perinteisellä menetelmällä ja pannulla valmistettu Ranskan vuoriston omletti, jossa käytetään 6 kk Juran viinissä haudutettua sveitsiläistä juustoa ja vapaan kanan munia. Omletit on saatavilla koko päivän. Omletin kyljessä on vihreä salaattisekoitus, talon salaattikastiketta ja patongin palanen.

Kinkkuomletti 13,50 € (sienet +2€)
Sieniomletti 13,50 €
Lohiomletti 16,50 €

 

Apérolautaset

Apérolautaset ovat riittävän täyttäviä pääruoaksi tai kivaa naposteltavaa pääruoan yhteydessä. Liuskekiveltä asetellulta lautaselta löydät erilaisia juustoja sekä leikkeitä. Voit valita haluatko juustoja, leikkeitä vai molempia. 

Yhden hengen apéro -lautanen 18€
riittää pääruoaksi yhdelle hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kahdelle hengelle. 

Kahden hengen apéro -lautanen 35€
riittää pääruoaksi yhdelle tai kahdelle hengelle ja tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kolmelle-neljälle hengelle. 
Neljän hengen apéro -lautanen 65€
riittää pääruoaksi neljälke hengelle tai tapas-tyyppiseksi alkupalaksi kuudelle-kahdeksalle hengelle. 

 

Fonduet ja raclette

Juusto kuuluu yhtä kiinteenä osana Ranskan vuoristoa, kuin lumi Mont Blancin huipulle. Valmistamme kaikki lämpimät juustoateriat perinteisillä resepteillä, samoilla kuin Stéphanen isoisä on ne aikanaan vuoristossa valmistanut. Käytämme vain parhaita ranskalaisia ja sveitsiläisiä juustoja. Fonduet valmistetaan vähintään kahdelle henkilölle, mutta tietysti voit nauttia kahden hengen annoksenkin yksinkin.

 

Fondue Savoyard traditionelle 
on vuoriston klassikko. Valmistamme fonduen samalla tavalla, kuin sen valmistivat Stéphanen isoisä ja hänen isänsä, kolmea eri juustoa, valkoviiniä ja leipäpaloja.
23 €/hlö (min. 2 henkilöä)

Fondue aux trompettes de la mort 
on sinulle, joka rakastat sieniä. Lisäämme klassiseen fonduehen mustatorvisieniä, jotka tuovat upean maun juustokastikkeeseen. Fonduen lisäksi annokseen kuuluu leipäpaloja.
29€/hlö (min. 2 henkilölle)

 
Fondue Valaisanne à la tomate 
tehdään Stéphanen sveitsiläisen suvun reseptillä, jossa juustojen joukkoon sekoitetaan yrtein maustettua tomaattimurskaa. Annokseen kuuluu perunoita sekä pieni leikkele tai salaattiannos. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!

35€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue aux cognac et chantrelles on Stéphanen suvun salainen resepti. Fonduessa on aitoa konjakkia sekä kanttarelleja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)


Fondue bourguignonne 
on lihafondue, jonka ideana on itse kypsentää kiehuvassa öljyssä raa'at lihapalat. Annoksen mukana tulee perunoita. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
28€/hlö (min. 2 henkilölle)

Fondue Savoyard Royale on hienoston erikoisuus, jossa viini korvataan samppanjalla. Juomasuositus on luonnollisesti samppanja. Huom! Valmistamme tätä vain etukäteisvarauksesta pitkän valmistusajan takia!
35€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Raclette au feu de bois on perinteinen raclette, jossa kahden lämpölevyn väliin laitetaan sulamaan iso juustopala. Sulanut juusto syödään annokseen kuuluvien perunoiden ja leikkeiden kanssa. 
32€/hlö (min. 2 henkilölle)

 

Raclette solo 18 € (laktoositon)
Yhden hengen raclette, jossa sulatat itse maukkaita juustopaloja levyllä, jota lämmittää kaksi kynttilää. Annokseen kuuluu 5 palaa juustoa ja 5 patongin palaa sekä muutama ranskalainen suolakurkku eli cornichons. Leikkeleet + 8 €

Ankan koivet 26 €
Ranskalaista kotiruokaa parhaimmillaan eli kokonainen ankankoipi, jonka lisukkeena on riisiä sekä valkosipulissa ja ankanrasvassa paistettuja herneitä.

”Pate au beurre” eli voipasta 9,50 €
Simppeli klassikko ja ranskalaisten lasten suosikki, mutta käy myös aikuisille lisukkeeksi tai kevyeksi ruoaksi. Pasta on valmistettu perinteisellä reseptillä valmistajan omalla tilalla tuotetusta vehnästä Condé sur Marnen kylässä Reimsissä. Pastat ovat ranskalaisten monumenttien, kuten Eiffel-tornin ja riemukaaren muotoisia. Annoksen mukana tulee ketsuppia sekä juustoraastetta.

Croque Monsieur 15 €
Lämmin kerrosleipä, joka valmistetaan uunissa. Leivät voidellaan ulkopinnoilta voilla ja sisäpinnoilta maustetulla crème fraîchella ja täytetään tuplajuustolla ja kinkulla. Juustona on gruyere Suisse. Annokseen kuuluu sivusalaatti ranskalaisella salaattikastikkeella.

Sandwich Montagnard 8,50 €
Neljäsosa patonki, joka täytetään Alppien juustolla sekä kinkulla.

Sandwich beurre 5,50 €
Klassinen ranskalainen patonki, jossa välissä voita ja suolakurkkuja.

Salaatit

Ranskassa salaatti syödään usein viimeisenä, mutta meillä on ihan sallittua syödä salaatti alussa tai muun annoksen sivussa. 

Vihreä salaatti on perinteinen ranskalaistyylinen lisuke, joka koostuu vihreästä salaattisekoituksesta. Salaattiin voidaan lisätä sieniä tai oliiveja +2

6,50€

Vuohenjuustosalaatti on Provencen salaattisekoitus, jossa vuohenjuustoa (kylmänä), kirsikkatomaatteja, saksanpähkinöitä, oliiveja ja basilikaa.
12,00€

Lohisalaatti on Provencen salaattisekoitus, jossa on lohta (vakuumipakattu), kirsikkatomaatteja, ilmakuivattuja tomaatteja, salottisipulia ja oreganoa.


13,50€

 

Salade chèvre chaud 16,50 €

Provencen salaattisekoitus, johon lisätään tomaattia, pähkinöitä, pannulla paistettua kinkkua, hunajaa sekä paahdettuja toasteja, joiden päällä on vuohenjuustoa.

 

Jälkiruoaksi suosittelemme ranskalaista omenapiirakkaa, gluteiinitonta suklaakakkua tai italialaista jäätelöä.