Arvostelu Laurent Ponsot Corton-Charlemagne Grand Cru Cuvée du Kalimeris 2020

Arvostelu Laurent Ponsot Corton-Charlemagne Grand Cru Cuvée du Kalimeris 2020

 

Laurent Ponsot Corton-Charlemagne Grand Cru Cuvée du Kalimeris 2020 on todellinen helmi Burgundin alueen viinivalikoimassa. Tämä Grand Cru -viini on saanut inspiraationsa upealta Corton-Charlemagne-vuorelta, joka tarjoaa viinille ainutlaatuisen maaperän ja ilmaston.

Sommelierin kirjoittamana voin kertoa, että tämä viini kätkee sisälleen hienostuneen kompleksisuuden ja pitkän ikääntymispotentiaalin. Sen vaaleankeltainen väri kutsuu sinut tutustumaan sen moniulotteiseen aromeihin. Tuoksusta löytyy elegantteja sitrushedelmiä, hienostuneita kukkaisnuotteja ja kevyitä paahteisia vivahteita.

Ensimmäinen siemaus paljastaa tämän viinin tasapainoisen rakenteen ja silkinpehmeän suutuntuman. Maku on runsas ja moniulotteinen, jossa voi aistia raikkaita sitrushedelmiä, kypsää päärynää ja hienostunutta mineraalisuutta. Viinin pitkä jälkimaku jättää suuhun elegantin hapokkuuden ja kevyen mausteisuuden.

Tämä Laurent Ponsot Corton-Charlemagne Grand Cru Cuvée du Kalimeris 2020 on loistava valinta erityisiin hetkiin ja nautiskeluun. Se sopii erinomaisesti seuraksi herkullisten merenelävien, kuten hummerin tai kampasimpukoiden, kanssa. Lisäksi se voi täydentää hienosti vaalean lihan, kuten kana- tai kalkkunaruoat.

Juustosuositus: 

Tämän upean viinin kanssa suosittelen nauttimaan Crottin de Chavignol -nimistä ranskalaista vuohenmaitojuustoa. Crottin de Chavignol on lempeän kermainen juusto, jossa on hienovarainen pähkinäinen maku. Sen pehmeys ja herkullinen makuprofiili täydentävät täydellisesti Laurent Ponsot Corton-Charlemagne Grand Cru Cuvée du Kalimeris 2020:n moniulotteisia aromeja ja tasapainoista rakennetta.

Nauti tästä viinistä ja juustosta yhdessä, ja anna niiden yhdistelmän viedä sinut ainutlaatuiselle makumatkalle Ranskan viinien ja juustojen maailmaan.

Huomioithan, että viiniarvostelu ja juustosuositus perustuvat sommelierin mielipiteisiin ja makutottumuksiin.